ERKEND KOERIER, bewust op weg

Waarom een opleiding?

Waarom een opleiding gevaarlijke stoffen volgen?

Uit recent onderzoek en controles van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), is gebleken dat er steeds meer gevaarlijke stoffen worden vervoerd door koeriers over de weg. Mogelijk vervoert u ook wel eens zendingen die gevaarlijke stoffen bevatten. Steeds vaker vragen opdrachtgevers om een professioneel en gespecialiseerd koeriersbedrijf met geldige, relevante certificaten en een gedegen kennis van zaken voor het uitvoeren van transport. 

Onder de wet gevaarlijke stoffen vallen stoffen en producten zoals; spuitbussen, bloed, asbest, benzine, verf, lithium batterijen, vaatwasmiddel, droogijs, gasflessen, vuurwerk of biologische stoffen. Volgens de Wet vervoer gevaarlijke stoffen (WVGS) en het ADR dienen medewerkers te zijn opgeleid! Ook als het gaat om gevaarlijke stoffen vervoer in gelimiteerde hoeveelheden of vrijgestelde hoeveelheden en/of als het de 1000 punten regeling betreft

Wanneer u gevaarlijke stoffen vervoert zonder de juiste opleiding en uitrusting, loopt u een aanzienlijk risico op hoge boetes die de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) uitschrijft. Bovendien bent u onverzekerd onderweg en persoonlijk aansprakelijk bij een ongeval!

ILT heeft een aantal boetebedragen in 2016 opnieuw fors verhoogd en de controles op gevaarlijke stoffen vervoer flink opgevoerd! Bekijk de Richtlijn voor strafvordering Wet vervoer gevaarlijke stoffen ten aanzien van vervoer over de weg voor meer informatie over deze boetes. Vooral stuwage overtredingen staan hoog op de agenda van de ILT. 

PREZPUNT en SDX Consultancy B.V. bieden u de mogelijkheid om in één ochtend het vereiste ERKEND KOERIER certificaat te behalen. Als u het certificaat heeft behaald kunt u direct aan de slag en gaat u bewust op weg. Bovendien kunt u meteen over de benodigde uitrustingsmiddelen beschikken, zoals een gevarenkaart, die nodig zijn om het vervoer volgens de Wet vervoer gevaarlijke stoffen en het ADR uit te kunnen voeren. Het is ook mogelijk om de training ERKEND KOERIER op uw eigen locatie te laten plaatsvinden, in dat geval kunt u via de contactgegevens van ERKEND KOERIER hierover een bericht sturen.